Student Erasmus la Lyon – partea a IV-a

Înainte de a intra în materie, ENS Lyon oferă studenților săi(contra cost 😐 ) așa numitul Week-End d’Intégration. Scopul acestei activități, așa cum îi spune și numele, este de a ajuta studenții să se cunoască mai bine, în contextul unei ieșiri organizate.

Am plecat vineri la prânz, cu bus-urile, înspre sud, la stațiunea Les Vagues. în afară de peisajul destul de frumos, ceea ce se mai poate remarca într-o astfel de excursie, e comportamentul tinerilor francezi. Dacă la noi în țară, atunci când treci pe lângă un autobuz cu persoane cunoscute, faci cu mâna… ei bine francezii au o manieră mult mai interesantă, de a saluta: își dau jos pantalonii și își lipesc fundul de geam. E interesant să te gândești că unul din tipii ăia s-ar putea să descopere într-o zi un tratament împotriva cancerului(la urma urmei, ENS Lyon e a 3-a facultate din Franța).

Pentru a face cunoștință cu cât mai multă lume, cazările se fac random. Practic am stat într-o căsuță, împreună cu alte 6 persoane(băieți și fete), pe care nu le-am mai întâlnit până atunci. Pot să zic că au fost destul de ok colegii, comunicarea a fost puțin dificilă, deoarece nici franceza mea, nici engleza lor nu excelează(cineva a încercat să-mi vorbească și în germană).

Dacă tot ne-am dus la mare, mă așteptam să stăm toată ziua pe plajă și să pierdem vremea. Well… nope. Sâmbătă dimineața, am avut jocuri pe echipe, cum ar fi aruncatul cu ouă, cursă de mers în roabă, trasul de frânghie(da, normal că adversarii n-au avut nici o șansă 😀 ), cursă cu obstacole, după ce te învârți de 10 ori în jurul degetului, lupte în apă, biatch voley(vă las să vă folosiți imaginația). Și din nou, echipele au fost făcute random, ca să apuci să cunoști cât mai multă lume.

După jocuri, ni s-a strigat în megafoane să venim să ne înscriem la sporturi. Și cum subsemnatul nu prea le are cu franceza, n-am înțeles exact despre ce e vorba, așa că m-am uitat în jur, și văzând unul din tipii cu liste de înscriere fugărit de mulțime, m-am băgat și eu acolo, gândid că va fi ceva mișto, din moment ce toată lumea vrea acolo.

Și a fost. M-am înscris la caiac. Ne-au dus cu bus-ul într-o zonă superbă de munte(avem și noi așa ceva în țară, doar că nu le știm exploata), am făcut echipe de câte doi, și am luat-o în jos pe râu, 12km. Nu a fost tocmai ușor, de câteva ori ne-am blocat în pietre, și a trebuit să ne dăm jos din caiac și să-l tragem, dar a fost cu siguranță o experiență care merită repetată. Natura a fost încântătoare, cu excepția situațiilor când ne-am lovit de ea(bolovanii din râu), iar vâslitul în echipă cu un neamț chiar a fost ok. Recomand la toată lumea să încerce asta măcar o dată în viață.

Duminică dimineața a fost zi de piscină. Atracția zilei au fost toboganele cu apă, la care lumea stătea la coadă să se dea. Din păcate, după prânz a trebuit să ne urcăm în bus-uri, și să pornim înapoi spre Lyon.

După week-end-ul de integrare, aș zice că francezii au un stil de a se distra mai intens decât românii, în anumite privințe sunt cam vulgari, iar după alcool sunt cam ca și ai noștri. Totuși, chiar și la distracție, se știu organiza foarte bine.

Reclame
Published in: on septembrie 14, 2009 at 18:09  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://just1coder.wordpress.com/2009/09/14/student-erasmus-la-lyon-partea-a-iv-a/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: